Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Mina ]

30. 10. 2022. 11:11   >>  11:38

100 VAGONA

Najduži putnički voz na svijetu prošao kroz švajcarske Alpe

Najduži putnički voz na svijetu, sastavljen od 100 vagona koji se protežu na gotovo dva kilometra, u subotu je prošao kroz švajcarske Alpe.

Fira Raetinska pruga RhB objavila je da je oborila svjetski rekord za najduži putnički voz na obilježavanju 175. godišnjice poznatih švajcarskih željeznica, prenose Nezavisne novine.

Voz dugačak 1,91 hiljadu metara, sastavljen od 100 vagona, putovao je kroz Alpe u istočnom švajcarskom kantonu Graubuenden.

"Za mene, to je samo švajcarsko savršenstvo", rekao je izvršni upravnik RhB-a Renato Fasciati za švajcarski portal Blick, koji je uživo prenosio događaj.

Premda postoje teretni vozovi koji su duži, a neki i preko tri kilometra, subotnji događaj se odnosio na daleko najduži putnički voz koji je ikada vozio.

“Bio je nekoliko stotina metara duži od voza koji je oborio rekord u Belgiji 1990-ih”, rekao je portparol RhB-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније