Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Mina ]

29. 10. 2022. 23:31 >> 23:44

SAOPŠTILA VLADA

Indija ograničila izvoz šećera do oktobra naredne godine

Indija je produžila ograničenje na izvoz šećera za još jednu godinu, do oktobra naredne godine, saopštila je vlada, ali se očekuje da će najveći svjetski proizvođač zaslađivača korigovati kvotu za ovogodišnju prodaju u inostranstvu.

Indija, najveći konzument šećera u svijetu, već je zabranila izvoz do kraja oktobra kako bi suzbila povećanje domaćih cijena, nakon rekordnog izvoza, prenose Nezavisne novine.

"Ovo obavještenje samo proširuje vladinu politiku ograničenja izvoza šećera, ali ova odluka ne znači da vlada više neće dozvoliti izvoz šećera za 2022/23. godinu", rekao je za Rojters generalni direktor Nacionalne federacije kooperativnih fabrika šećera, Prakaš Naiknavare.

Izvozna kvota za ovu sezonu bi mogla da bude izdata naredne sedmice, saopštili su trgovinski i vladini izvori.

Prema Udruženju šećerana Indije, Indija bi mogla da izveze do devet miliona tona šećera u sezoni 2022/23.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније