Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

19. 10. 2022. 08:46 >> 08:45

IZ REZERVI

SAD će osloboditi dodatnih 15 miliona barela nafte

SAD će osloboditi dodatnih 15 miliona barela nafte iz svojih strateških rezervi da pokuša da umiri cijene tog energenta, rekao je juče jedan zvaničnik vlade. Kako navodi predsjednik Džo Bajden ne isključuje da će još nafte biti povučeno.

Nova količina nafte koja će biti povučena u decembru predstavlja poslednju tranšu programa koje je američki predsednik najavio ranije i kojim se predviđa oslobađanje 180 miliona barela ukupno da bi se ublažio skok cijena vezan za rusku invaziju na Ukrajinu.

"Predsjednik je tražio od ministarstva energetike da bude spremno da proda dodatnu naftu (iz rezervi) ove zime ako bude potrebno, zbog Rusije ili drugih djelovanja koja remete tržište", rekao je zvaničnik novinarima.

Vijest o korišćenju dodatne nafte, koju je više medija najavilo juče tokom dana, bila je dovoljna da smanji cijenu nafte i prije zvanične objave.

Cijena barela WTI, referentne američke nafte za isporuku u novembru je tako pala za 3,08 odsto i stigla na 82,82 dolara. Kada je zvanično objavljeno da će se osloboditi dodatna nafta, tržišta su već reagovala tako da je cijena WTI nafte porasla jedan odsto.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније