Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.М. [ BETA ]

30. 09. 2022. 20:23   >>  20:21

FRANCUSKI PREDSJEDNIK

Makron osudio rusku aneksiju okupiranih oblasti Ukrajine kao ilegalnu

Predsjednik Francuske Emanuel Makron  osudio je današnju odluku Rusije pripoji četiri oblasti Ukrajine, nazvao taj postupak "ilegalnom" i okarakterisao ga kao "ozbiljno kršenje međunarodnog prava i ukrajinskog suvereniteta", javlja Si-En-En (CNN).

U svom večerašnjem obraćanju javnosti preko Tvitera, Makron je izjavio da se Francuska protivi aneksiji Zaporoške, Hersonske, Donjecke i Luganske oblasti i da će nastaviti da stoji uz Ukrajinu kako bi se "suprotstavilo ruskoj agresiji i kako bi se omogućilo Ukrajini da povrati pun suverenitet nad cijelom  svojom teritorijom".

Putinov ukaz o aneksiji naišao je na oštre osude lidera zapadnih zemalja.

SAD su danas uvele nove sankcije Rusiji, a predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski najavio je da će njegova zemlja zatražiti učlanjenje u NATO "po ubrzanoj proceduri".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније