Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ.

26. 09. 2022. 17:22 >> 17:19

TRAŽILI NEKOLIKO MILIONA

Hakerski napad na bolnicu blizu Pariza, objelodanjeni podaci

Hakeri koji su u avgustu tražili otkupninu od nekoliko miliona dolara od bolnice na periferiji Pariza, što je ta zdravstvena ustanova odbila, danas su sproveli prijetnje i objelodanili ukradene zdravstvene podatke.

"Najoštrije osuđujem objavljivanje hakovanih podataka iz bolničkog centra Korbej-Eson" na južnoj periferiji Pariza, napisao je francuski ministar zdravlja Fransoa Bron (Francois Braun) na Tviteru.

"Nećemo popustiti pred takvim kriminalcima. Sve državne službe su mobilisane", dodao je francuski ministar.

Bolnica obezbjeđuje zdravstvenu njegu za gotovo 700.000 stanovnika, a otkrivanje zdravstvenih informacija predstavlja rizik od ucjene ili iznude.

Uprava bolnice saopštila je da su podaci prenijeti na darknet-u koji nije vidljiv na običnim pretraživačima, a podaci se odnose na pacijente, osoblje i partnere.

Otkriveni su podaci koji uključuju i broj socijalnog osiguranja kao i izvještaje o ljekarskim pregledima i ovlašćenja za psihijatrijsko liječenje.

Stručnjaci interneta smatraju da je sada rizik da hakeri pokrenu nove ciljane napade, koristeći lične podatke koji su im na raspolaganju za ucjenu i iznudu novca.

Hakeri su sproveli napad 21. avgusta i postavili ultimatum za otkupninu od nekoliko miliona dolara do 23. septembra.

Francuski zakon inače zabranjuje javnim ustanovama da plaćaju otkupnine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније