Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ Anadolija ]

20. 09. 2022. 08:05   >>  08:02 1

OVE GODINE

Švajcarska izdala vize za više od 9.000 ruskih državljana

Više od 9.000 ruskih državljana dobilo je turističke vize za Švajcarsku ove godine, prenosi Anadolija.

Nakon rata u Ukrajini, mnoge evropske zemlje otkazale su sporazum o vizama, a ruski građani su svoje putne rute usmjerili ka Švajcarskoj, objavio je švajcarski list NZZ.

Navodi se da su švajcarske vlasti od početka godine odobrile zahtjeve za vizu za više od 9.000 ruskih državljana, a turisti uglavnom ostaju u zemlji duže od tri dana.

Ima i ruskih državljana koji dobiju vize iz drugih zemalja i kopnenim putem ulaze u Švajcarsku, a krajem jula hoteli širom te zemlje izvršili su 61.214 rezervacija za ruske turiste.

Dok su mnoge evropske zemlje otkazale sporazume o vizama s Rusijom zbog napada na Ukrajinu, propust Švajcarske da preduzme korake u tom pogledu izazvao je reakcije, navodi Anadolija.

Nakon reakcija, Vlada je 16. septembra objavila da je jednostrano raskinula sporazum kojim se omogućavaju vizne olakšice Rusiji.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније