Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Anadolija [ I. P. ]

28. 08. 2022. 13:30 >> 13:27

KONTROLISANA EKSPLOZIJA

U Indiji srušeni neboderi visoki 103 metra

U blizini Delhija u Indiji izvršena je kontrolisana eksplozija pri čemu su srušena dva nebodera visine 103 metra, što predstavlja najviše građevine koje su ikada srušene u toj azijskoj zemlji.

Dva nebodera od 30 spratova srušena su po nalogu Vrhovnog suda jer su prekršena pravila izgradnje tornjeva.

Indijske vlasti su u subotu evakuisale hiljade ljudi iz zgrada poznatih kao Apex i Ceyane, koje se nalaze u gusto naseljenoj četvrti u gradu Noida.

Zvaničnici su kazali da je prilikom rušenja nebodera korišteno preko 3.700 kilograma eksploziva, a ljudima koji žive u blizini rečeno je da napuste domove i da se vrate nakon što rušenje bude obavljeno.

Alok Singh, visoki policijski zvaničnik u Noidi, rekao je novinarima da je rušenje obavljeno prema planu.

Majur Mehta, visoki zvaničnik Edifice Engineeringa, agencije koja je bila uključena u rušenje, rekao je za Anadoliju da je preko 3.700 kilograma eksploziva postavljeno za rušenje kula bliznakinja.

Istakao je da je ovo predstavljalo najviše građevine koje su ikada srušene u Indiji.

Nelegalna gradnja zgrada u Indiji je rasprostranjena pojava, ali se rušenje zgrada rijetko dešava u zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније