Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

O.Z.

15. 08. 2022. 20:41 >> 20:43
1

POLITIČKI NEPRIJATELJ PUTINA

Kritičar Kremlja Navaljni kaže da je u samici

Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni izjavio je danas da su mu zatvorski zvaničnici naredili da odsluži najmanje tri dana u samici zbog manjeg prekršaja, kao osvetu za njegov aktivizam iza rešetaka.

Objava o kazni pojavila se danas na nalogu Navaljnog na društvenim mrežama gdje piše da onima u samicama nije dozvoljeno da imaju posjetioce, pisma ili pakete.

Jedino što Navaljni ima na raspolaganju su "šolja i knjiga", i dobija olovku i papir na nešto više od sat vremena dnevno.

Navaljni, politički neprijatelj predsjednika Vladimira Putina, uhapšen je u januaru 2021. po povratku iz Njemačke, gdje se oporavljao od trovanja nervnim agensima za koje je okrivio Kremlj.

Dobio je 2 godine kazne zbog kršenja uslova uslovne slobode dok je bio van Rusije.

U martu je Navaljni osuđen na devet godina zatvora pod optužbom za prevaru i nepoštovanje suda, optužbe koje je odbacio kao politički motivisan pokušaj ruskih vlasti da ga drže iza rešetaka što je duže moguće.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније