Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ M.L.B. ]

14. 08. 2022. 09:00 >> 08:57

POTRAGA ZA NAPADAČIMA

Nekoliko povrijeđenih u pucnjavi u Jerusalimu

U oružanom napadu rano jutros u Starom gradu u Jerusalimu ranjeno je osmoro Izraelaca, uključujući dvoje koji su u teškom stanju, saopštila je izraelska bolnica.

Zvaničnici za vanredne situacije kazali su da su napadači pucali na autobus i otvorili vatru na parkiralištu u blizini istorijskog Zapadnog zida, u jedan sat i 24 minuta po lokalnom vremenu.

Policija je pokrenula potragu za napadačima koji su pobjegli nakon napada, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Portparol policije rekao je lokalnim medijima da se incident tretira kao teroristički napad.

Služba hitne pomoći Magen David Adom (MDA) saopštila je da liječi nekoliko osoba, uključujući dvoje koji su bili u kritičnom stanju.

"Žrtve - šest muškaraca i jedna žena, prebačene su u bolnice u Jerusalemu", dodaje MDA.

Portparol policije naveo je da su policajci počeli da obezbjeđuju područje, istražuju slučaj i traže osumnjičene koji su pobjegli.

U izjavi za BBC, izraelski premijer Jair Lapid rekao je da snage bezbjednosti "rade na hapšenju terorista" i obećao da će svako ko je uključen u napad "platiti cijenu za bilo kakvu štetu nad civilima".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније