Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ N1/M.V. ]

02. 07. 2022. 15:14 >> 15:17

DRŽAVA NJUJORK

I profili na društvenim mrežama uslov za nošenje oružja

Država Njujork usvojila je zakon o zabrani nošenja oružja na mnogim javnim mjestima, uključujući Tajms skver, dok će oni koji žele dozvolu za oružje morati da dokažu svoje vještine pucanja i da državnim zvaničnicima daju profile na društvenim mrežama na pregled.

Ovaj zakon je usvojen na posebnom zasjedanju, a njegovo donošenje je podstaknuto prošlonedjeljnom presudom Vrhovnog suda, kojom su poništeni stogodišnji njujorški restriktivni zakoni o oružju.

Većina konzervativnih sudija Vrhovnog suda presudila je po prvi put u istoriji da Ustav SAD garantuje pravo na nošenje oružja u javnosti radi samoodbrane.

Demokratski lideri Njujorka osudili su presudu Vrhovnog suda, jer vjeruju da će veći broj vlasnika oružja dovesti do većeg nasilja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније