Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

29. 06. 2022. 19:30 >> 19:30

U BUGARSKOJ

Ukinuli akcize na električnu energiju i prirodni gas

U bugarskom parlamentu izglasano je oslobađanje od plaćanja akciza za električnu energiju, prirodni gas i tečni prirodni gas do 30. juna 2025. godine.

Izmjene zakona podržalo je 117 poslanika, njih 110 je bilo protiv, dok su tri bila uzdržana.

Kako prenosi Bugarska novinska agencija BTA, ova mjera ima za cilj da podrži firme i potrošače usljed skoka cijena energije.

Poslanici su izglasali i smanjenje poreza na dodatu vrijednost (PDV) za centralno grijanje i isporuke prirodnog plina sa 20 na devet odsto, kao i za ukidanje PDV-a za hleb i brašno.

U bugarskom pralamentu odbijen je predlog povećanja akciza na cigarete, duvan za pušenje, grijane duvanske proizvode i nargile, kao i uvođenje akciza na tečnost za e-cigarete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније