Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V./Euronews ]

27. 06. 2022. 20:40 >> 20:38
1

ATAK U LITVANIJI

Na meti institucije, ruski hakeri preuzeli odgovornost

Litvanske državne i privatne institucije našle su se na udaru sajber napada i od danas su uskraćene za onlajn usluge, saopšteno je iz nacionalnog Centra za sajber bezbjednost te baltičke zemlje.

Ruska hakerska grupa Kilnet preuzela je danas odgovornost za sajber napad na Litvaniju, uz obrazloženje da je to odgovor na odluku vlasti u Vilnjusu da se blokira tranzit neke robe u Kalinjingrad, prenosi Rojters.

Portparol ruske hakerske grupe potvrdio je izvještaču Rojtersa da njegova organizacija stoji iza napada, a na pitanje da li je napad izveden kao čin odmazde zbog blokiranja tranzita robe do Kalinjingrada, portparol je kratko odgovorio - da, prenosi Euronews Srbija. 

"Veoma je vjerovatno da će se napadi sličnog ili većeg intenziteta nastaviti i narednih dana, posebno u sektoru saobraćaja, energetike i finansija", navodi se u saopštenju litvanskog Centra za sajber bezbjednost koje je objavilo ministarstvo odbrane te zemlje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније