Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina bussines [ I. P. ]

25. 06. 2022. 22:47   >>  22:45

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Poslovna klima u Njemačkoj pogoršana u junu

Poslovna klima u Njemačkoj pogoršana je u junu zbog pesimističnih očekivanja kompanija i lošije ocjene aktualnog poslovanja, pokazalo istraživanje ekonomskog instituta Ifo.

Indeks poslovne klime pao je u junu 0,7 bodova u odnosu na maj na 92,3 boda, prenosi SEEbiz. Poslovni zvaničnici lošije ocjenjuju aktuelno poslovanje, što se ogleda u padu indeksa 0,3 boda na 99,3 boda.

Indeks koji mjeri njihova očekivanja pao je 1,1 bod na 85,8 bodova.

Ocjene aktuelnog poslovanja blago su pogoršane dok su prognoze osjetno tmurnije zbog poskupljenja energije i moguće nestašice gasa.

Raspoloženje u privredi odražava izrazito pogoršanje u industriji, koja je pokazala naglašeni pesimizam u prognozama za drugu polovinu godine, primjećuju u institutu, izdvajajući proizvođače u hemijskom sektoru.

Pao je i indeks poslovne klime u maloprodaji i veleprodaji, a poboljšana su samo očekivanja u sektoru usluga i građevinarstvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније