Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Euronews ]

24. 06. 2022. 23:13 >> 23:15

PROTESTI U EKVADORU

Jedna osoba ubijena, na desetine povrijeđenih

Jedan čovjek je ubijen, a na desetine ljudi je povrijeđeno tokom dvanaestog dana protesta u Ekvadoru koje predvode starosjedeoci, zahtijevajući da vlada te zemlje smanji cijene goriva, uvede kontrolu cijena hrane i izdvoji više sredstava za obrazovanje.

Posle nekoliko dana u kojima je nasilje postajalo sve veće i veće, demonstranti su se sukobili sa vojnicima i policijom u Kitu i drugim gradovima u toj andskoj zemlji, a Konfederacija autohtonih naroda Ekvadora, najveća organizacija ekvadorskih Indijanaca koja je organizovala demonstracije, saopštila je da je juče jedan čovek preminuo od rana u grudima i stomaku dok je protestovao u blizini Narodne skupštine Ekvadora, prenosi AP.

Vlasti su saopštile da je evidentiran jedan smrtni slučaj a ministar unutrašnjih poslova Patrisio Kariljo izjavio je da je "zaprepašćen i da vlada nije naoružala policiju, te da su njeni pripadnici na demonstracijama nosili samo patrone suzavca da bi rastjerali demonstrante", navodi AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније