Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

04. 06. 2022. 20:40 >> 20:38

ANGAŽOVANO ŠEST AVIONA

Požar na periferiji Atine izmakao kontroli

Požar koji je danas izbio na periferiji Atine izmakao je kontroli, oštetivši kuće i automobile, saopštila je vatrogasna služba.

Zbog snažnog vjetra, vatra se brzo proširila preko obronaka planine Imitos koja gleda na grčku prijestonicu, donoseći južnim predgrađima oblake dima, prenosi Rojters.

Iz predostrožnosti je započeta evakuacija u nekim djelovima regiona Glifada i Vula, oko 20 kilometara od centra Atine.

Neimenovani očevidac je za britansku agenciju rekao da su najmanje dvije kuće znatno oštećene u požaru.

"Zbog jakog sjevernog vjetra vatra se brzo proširila i približila gradu", rekao je portparol vatrogasne službe Janis Artopios na brifingu.

On je apelovao na sugrađane da budu veoma oprezni.

Više od 130 vatrogasaca uz pomoć šest vatrogasnih aviona i četiri helikoptera pokušava da ugasi požar, koji gori više od sedam sati.

U velikom broju šumskih požara prošlog ljeta izgorjelo je oko 300 hiljada hektara šume i rastinja u različitim djelovima Grčke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније