Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ Beta ]

19. 05. 2022. 21:29   >>  21:27

IZRAZ PODRŠKE

Kongres SAD odobrio paket pomoći Ukrajini od 40 milijardi dolara

Američki Kongres danas je odobrio paket pomoći Ukrajini od 40 milijardi dolara u novom izrazu nepokolebljive podrške koju je predsjednik Džo Bajden obećao Kijevu. 

Ovaj paket pomoći, koji uključuje makroekonomsku i humanitarnu pomoć ali takođe oružje i municiju, odobren je velikom većinom u Senatu danas popodne pošto je prošle nedelje usvojen u Predstavničkom domu Kongresa, prenosi Frans pres.

Senat je glasao sa 86 prema 11 za paket vojne, ekonomske i humanitarne pomoći, ubjedljivo najveći paket pomoći SAD Ukrajini do sada. Svih 11 glasova protiv bilo je iz Republikanske stranke.

Sada je poslat predsjedniku Džou Bajdenu na ratifikaciju.

"Donošenjem ove hitne pomoći, Senat sada može da kaže ukrajinskom narodu: pomoć je na putu. Prava pomoć. Značajna pomoć. Pomoć koja bi mogla da osigura da Ukrajinci pobijede", rekao je lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer (Chuck Schumer), prenosi Radio Slobodna Evropa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније