Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ RTS ]

17. 05. 2022. 18:01 >> 17:59

PUTIN

Za neke evropske zemlje nemoguće je da odbace rusku naftu

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da je za neke evropske zemlje nemoguće da brzo odbace rusku naftu, kao što to predlaže Evropska unija.

On je na sastanku o situaciji u naftnom sektoru, rekao da odbijanje ruskih energenata predstavlja ekonomsko samoubistvo za EU.

"Danas vidimo da iz apsolutno političkih razloga, zbog sopstvenih ambicija i pod pritiskom američkog gospodara, evropske zemlje uvode nove sankcije tržištima nafte i gasa. Sve to vodi ka rastu inflacije i umjesto da priznaju svoje greške, traže krivce sa strane", rekao je Putin.

Govoreći na video-sastanku sa domaćim naftnim menadžerima i vladinim zvaničnicima, Putin je ocijenio da su zapadne sankcije i mogući embargo na rusku naftu rezultirali povećanjem cijena nafte u svijetu.

Odustajanjem od ruskih energenata, Evropa rizikuje da dugoročno plaća najviše cijene energije na svijetu, dok bi konkurentnost njene industrije bila potkopana, ocijenio je ruski predsjednik.

On je takođe ukazao na to da su zapadne sankcije podstakle inflaciju širom Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније