Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Sky news/M.V. ]

06. 03. 2022. 07:27 >> 07:29

SANKCIJE

Visa i Mastercard obustavljaju transakcije u Rusiji

Britanski "Sky news" prenio je da Visa i Mastercard obustavljaju transakcije u Rusiji. Kako su objavili, obrazloženo je da kartice izdate od ruskih banaka više neće biti podržane od strane mreže Mastercard i bilo koja Mastercard kartica izdata van zemlje neće raditi kod ruskih trgovaca ili bankomata.

Saopšteno je da transakcije korišćenjem Visa kartica izdatih u Rusiji više neće raditi van zemlje i bilo koje Visa kartice koje izdaju finansijske institucije van Rusije više neće raditi u Rusiji.

"Primorani smo da reagujemo nakon ničim izazvane invazije Rusije na Ukrajinu i neprihvatljivih događaja kojima smo bili svejdoci“, rekao je Al Keli, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije Visa Inc.

On je rekao da žale zbog uticaja "koji će ovo imati na naše cijenjene kolege, kao i na klijente, partnere, trgovce i vlasnike kartica kojima služimo u Rusiji".

"Ovaj rat i stalna prijetnja miru i stabilnosti zahtijevaju da odgovorimo u skladu sa našim vrijednostima", kazao je Keli. 

Međutim, najveći ruski kreditor, Sberbank, saopštio je da sankcije koje su objavile Visa i Mastercard neće uticati na korisnike kartica koje izdaje u Rusiji, prenela je novinska agencija Tass.

"Ove odluke neće uticati na Visa i Mastercard kartice Sberbanke unutar zemlje“, navodi ruska novinska agencija citirajući pomenutu banku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније