Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ B.B. ]

07. 12. 2021. 18:35 >> 18:46

RAZGOVOR "VISOKOG RIZIKA"

U toku video sastanak Putina i Bajdena

Predsjednici SAD Džozef Bajden i Rusije Vladimir Putin počeli su danas razgovor ocijenjen kao sastanak "visokog rizika", jer Vašington želi da se izbjegne vojna eskalaciji u Ukrajini, dok Moskva namjerava da označi sopstvene strateške "crvene linije".

Razgovor predsjednika SAD i Rusije počeo je 15.07 h po srednje-evropskom vremenu, saopštila je Bijela kuća, dok je ruska televizija prenijela razmjenu ljubaznih pozdrava na početku sastanka.

Putin se nalazi u svojoj rezidenciji u Sočiju, dok se Bajden nalazi u jednoj prostoriji Bijele kuće nazvanoj "Situation Room", koja je zatvorena za medije. Bijela kuća nije prenijela fotografije sa početka sastanka.

Izbor Amerikanaca da sastanak bude u toj visoko obezbjeđenoj sobi, u kojoj američka izvršna vlast nadgleda osjetljive vojne intervencije, otkriva visok stepen napetosti u Vašingtonu, ocijenio je Frans Pres.

Vašington, NATO i Kijev optužuju Moskvu da gomila vojnike na granici sa Ukrajinom i da priprema napad. Moskva je nekoliko puta to demantovala i optužila zapadne zemlje da pojačavaju napetost održavanjem vojnih vježbi na Crnom moru.

Bajden i Putin će pored Ukrajine razgovarati o strateškoj stabilnosti i kontroli nuklearnog naoružanja, sajber bezbjednosti i iranskom nuklearnom programu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније