Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ R.B. ]

19. 09. 2021. 23:04 >> 23:02

"PJENUŠAVO VINO"

Francuska i Rusija rješavaju spor oko šampanjca

Francuska i Rusija su se dogovorile da rade na rješavanju spora do koga je došlo zbog novog ruskog zakona kojim se od francuskih proizvođača šampanjca traži da obilježe njihove boce kao pjenušavo vino, saopštilo je francusko Ministarstvo pravde.

Svi strani dobavljači u Rusiji od jula moraju da koriste opis "pjenušavo vino" na etiketi flaše, a samo lokalni proizvođači mogu na etiketi da napišu "šampanjskoje" - što je ruski ekvivalent za šampanjac, prenose Nezavisne novine.

Zakon je naljutio francuske proizvođače šampanjaca koji su obustavili isporuke u Rusiju i naveli francusku Vladu da zaprijeti akcijom u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO).

Ministar poljoprivrede Francuske, Julien Denormandie, poručio je putem Twittera da se dogovorio sa zamjenikom ministra poljoprivrede Rusije Sergejem Levinom da radi na rješenju problema.

Rješenjem se predviđa osnivanje radne grupe koju bi činili zvaničnici i predstavnici vinske industrije iz obje zemlje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније