Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

18. 09. 2021. 09:26   >>  09:27

IZVINILI SE

Pentagon priznao da je napad na Kabul bio greška

Pentagon je priznao da je napad SAD bespilotnom letjelicom u kojem je prošlog mjeseca poginulo više civila u Avganistanu bila greška jer je istraga pokazala da su ubijeni samo civili, a ne ekstremisti Islamske države kako se prvo vjerovalo.

"Napad je bio tragična greška", rekao je general Frenk Mekenzi, šef Centralne komande SAD, na konferenciji za novinare u petak u Pentagonu.

On se izvinio zbog greške i rekao da SAD razmatraju isplatu odštete porodicama žrtava.

SAD su 29. avgusta izvele napad bespilotnom letjelicom na vozilo sa, kako su tada rekli američki zvaničnici, više bombaša samoubica avganistanskog ogranka grupe Islamska država prije nego što su uspjeli da izvrše napad na aerodrom u Kabulu. U napadu je poginulo deset civila, medju kojima sedmoro djece.

Mekenzi je rekao je da je odluka da se napadne automobil bijela tojota korola, donijeta poslije osam sati praćenja, u "ozbiljnom uvjerenju" da predstavlja neposrednu prijetnju američkim snagama na aerodromu u Kabulu. Vjerovalo se da je automobil u gepeku nosio eksploziv.

Danima poslije napada 29. avgusta, zvaničnici Pentagona tvrdili su da je sproveden korektno, uprkos tome što je ubijeno 10 civila, uključujući sedmoro djece.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније