Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

22. 07. 2021. 22:08 >> 22:12
1

SUZBIJANJE PROTESTA

Bajden: Nove sankcije protiv Kube tek početak

Američki predsjednik Džozef Bajden izjavio je danas da su nove sankcije Kubi kao znak protesta zbog "suzbijanja" nedavnih protesta u toj ostrvskoj državi, "tek početak".

"SAD će i dalje sankcionisati odgovorne za ugnjetavanje kubanskog naroda", rekao je Bajden koji je osudio hapšenja na Kubi i "lažna suđenja" onima koji se usude da govore.

Prethodno je američka ministarka finansija Dženet Jelen izjavila da su uvedene sankcije protiv kubanskog ministra odbrane Alvara Lopesa Mijere i specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova zbog nedavne represije protesta na Kubi.

"Kubanski narod protestuje zbog osnovnih i univerzalnih prava koja mu vlada mora garantovati", rekla je ministarka i dodala da će SAD i dalje primjenjivati sankcije u znak podrške "potrazi za demokratijom".

Na Kubi su nedavno održani protesti tokom kojih je u neredima poginula jedna osoba i nekoliko desetina povrijeđeno. Prema navodima opozicije na Kubi, uhapšeno je oko 100 ljudi.

Kubanci su izašli na ulice nezadovolji zbog nestašice hrane i drugih potrepština, porasta cijena i prekida struje, a neki su pozivali na promjenu vlade.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније