Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

B.Č.J. [ Beta ]

14. 08. 2024. 15:16 >> 15:16
Čitaj mi:

donacija nepoznatog građanina

Novozelandska banka hrane distribuirala bombone sa smrtonosnom dozom metamfetamina

Humanitarna organizacija koja pomaže beskućnicima u Oklandu na Novom Zelandu dijelila bombone, koje je donirao nepoznati građanin, bez znanja da sadrže potencijalno smrtonosnu dozu metamfetamina.

Organizacija je danas saopštila da su njeni aktivisti počeli da traže kontakte 400 osoba kojim je donirala pakete sa hranom u kojima su bile otrovne bombone.

U omotima slatkiša otkriveni su čvrsti komadi metamfetamina nakon što su tri osobe hospitalizovane zbog trovanja, saopštile su novozelandske vlasti.

Količina metamfetamina u svakom omotu je i do 300 puta veća od nivoa koji bi neko konzumirao i mogla bi biti smrtonosna, prema Novozelandskoj fondaciji za droge koja je prva testirala bombone.

Portparol Fondacije rekao je da je pakovanje droge u omote bezopasne robe uobičajena tehnika prekograničnog krijumčarenja.

Vrijednost "slatkiša" bi na ulici bila i do 1.000 novozelandskih dolara (608 dolara) po komadu.

Vlasti su saopštile da je osam porodica, među kojima je najmanje jedno dijete, prijavilo da su konzumirali otrovni "bombon" ali ih je većina odmah ispljunula zbog "odvratnog" ukusa.

Banka hrane dobrotvorne organizacije prihvata samo donacije komercijalno proizvedene hrane u zatvorenoj ambalaži, rekao je Robinson.

Slatkiši od ananasa, sa etiketom malezijskog brenda Rinda, pojavili su se kao takvi kada su donirani, a stizali su u maloprodajnoj vrećici, dodala je ona.

Metamfetamin je moćan stimulans koji izaziva veliku zavisnost i utiče na centralni nervni sistem. Ima oblik bijelog kristalnog praha bez mirisa, gorkog ukusa koji se lako rastvara u vodi ili alkoholu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније