Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

A.B. [ TVCG ]

30. 05. 2024. 06:30 >> 06:30
Čitaj mi:

PROMJENLJIVO VRIJEME

Sunčano prijepodne, popodne moguća kiša

U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo vrijeme.

Na sjeveru Crne Gore tokom jutra mjestimično magla.

Prijepodne pretežno sunčano, a već od ranih popodnevnih sati razvoj oblačnosti s uslovima za kišu ili pljuskove, ponegdje i grmljavinu.

Biće umjerenog jugozapadnog vjetra, na planinama krajem dana i pojačanog. Temperatura do 23 stepena.

Na jugu promjenljivo s dužim sunčanim periodima. Popodne takođe s uslovima za kišu, pljusak i grmljavinu, i pojačan vjetar samo u sklopu nepogode. Temperatura do 27 stepeni.

More malo talasasto, ka noći u postepenom jačanju. Vjetar tokom dana slab, prema večeri, a naročito u noći na petak u naglom jačanju, pa će već do jutra biti jak.

Pred jutro, na zapadu s udarima preko 20 čvorova. Temperatura mora oko 22 stepena.

Narednih dana na sjeveru nastavlja se period nestabilnog vremena. Dakle, sunčani periodi, ali i česti popodnevni pljuskovi, ponegdje uz grmljavinu.

Po kotlinama na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku manje padavina. U petak i subotu vjetar umjeren do jak jugozapadni. Temperatura bez značajnijih promjena.

I na jugu slično - promjenljivo vrijeme. Petak će biti najkišniji dan uz umjeren do jak jugo. U subotu kiša izvijesnija tokom prvog dijela dana, uz postepeno slabljenje vjetra. Preksjutra temperatura u padu, a od subote u porastu.

EVROPA

Ciklon s centrom u Sjevernom moru sa svojom dolinom, dominantno utiče na vrijeme u Evropi. Na većem dijelu kontinenta biće promjenljivo s čestom kišom, pljuskovima, grmljavinom, ali toplo.

Samo na krajnjem jugu i istoku kontinenta, u Španiji i Portugalu, te Rusiji, pretežno sunčano i veoma toplo. Najtoplije sjutra na jugu Rusije, između obala Kaspijskog i Crnog mora, do 33, a na jugu Španije i do 37 stepeni.

 BALKAN  

Na Balkanu promjenljivo oblačno, uglavnom popodne s pljuskovima i grmljavinom. Sunčano i ujedno najtoplije danas samo na krajnjem jugu Grčke, do 30 stepeni. U ostalim oblastima između 20 i 26.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније