Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

Б.Б.

01. 12. 2023. 06:40 >> 06:40

VREMENSKA PROGNOZA

Oblačno, temperatura do 18 stepeni

Na sjeveru Crne Gore pretežno oblačno, vjetrovito i relativno toplo, na početku sjevernih predjela sa čestom kišom, dok se na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku očekuje dosta suvog vremena. Duvaće jak na udare olujni južni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 10 do 18 stepeni. Na jugu, promjenljivo oblačno povremeno i mjestimično i kiša, lokalno je moguć i pljusak sa grmljavinom, naročito u kontinentalnim oblastima. Vjetar pojačan i jak, na udare i veoma jak južnih smjerova. Temperatura do 20 stepeni.


More jače talasasto do uzburkano. Vjetar, jak na udare i vrlo jak južnih smjerova. Temperatura mora oko 17 stepeni.

U subotu slično vrijeme kao danas, uz nešto češće i jače padavine u drugom dijelu dana i tokom noći. U nedjelju postepeno jače zahlađenje, ponegdje sa slabim kišom i susnježicom, tokom dana, a tokom noći ponegdje sa slabim snijegom. U nedjelju će mjestimično duvati umjeren do pojačan sjeverni vjetar.

Na jugu, u subotu promjenljivo oblačno, vjetrovito, povremeno kiša ili pljusak sa grmljavinom i relativno toplo vrijeme za ovo doba godine. Duvaće jak na udare i vrlo jak južni vjetar. U nedjelju promjenljivo oblačno uglavnom suvo ili ponegdje uz malo kiše uglavnom, poslijepodne. Vjetar pretežno slab do umjeren promjenljivog smjera i biće malo svježije u odnosu na prethodna dva dana.

EVROPA

Jaka jugozapadna visinska struja koja se pruža od sjeverozapada Afike do sjeveroistoka kontinenta, sa toplom vazdušnom masom na području zapadnog, centralnog Mediterana i jugoistoka kontinenta, uslovljava na tom području mjestimičnu kišu pljuskove i grmljavinu, praćene jakim južnim i jugozapadnim vjetrom. Sjevernije od ove struje tj. u centralnim, sjevernim i dijelu zapadnih predjela je rasplinuta prostrana ciklonska cirkulacija sa jako hladnim vazduhom koji produkuje ponegdje sniježne padavine.
Temperatura vazduha od minus 7 stepeni u Helsinkiju do 22 u Rimu.

BALKAN

Na sjeverozapadu, zapadu i duž jadranske obale, povremeno kiša pljuskovi i grmljavina, ponegdje i nešto više padavina, dok se u centralnim, južnim i jugoistočnim oblastima očekuje dosta suvog, vjetrovitog i relativno toplog vremena za ovo doba godine. Mjestimično će duvati umjeren do jak južni vjetar. Najviša dnevna temperatura vazduha od 11 u Ljubljani do 21 u Beogradu i Atini.

Zanimljivost

30. novembra 1989. godine u Rožajama u jutarnjim satima izmjerena je najniža temperatura vazduha za današnji dan u Crnoj Gori od skoro minus 26 stepeni. Istog jutra temperatura se spustila do minus 18 u Pljevljima i minus 17 u Beranama. Na jučerašnji datum 1957.godine u Herceg Novom izmjerena je istorijski rekordno najniža temperatura za novembar na primorju od skoro minus 4 stepena, istog jutra u Baru, Budvi i Ulcinju temperaratura je bila između minus 3 i minus 2 stepena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније