Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

16. 01. 2022. 18:36   >>  18:38

SJUTRA U JUTARNJEM

O napadima na ljekare, opasnosti od omikrona...

Ne propustite Jutarnji program Televizije Crne Gore sjutra od 6.30 do 9.30 časova.

U emisiji govorimo o:

- Pregledima, operacijama, ali i napadima na ljekare u Kliničkom centru Crne Gore. Da li je ove sedmice obustavljen prijem pacijenata ili ne, zbog čega periodično imamo nasilne upade u toj zdravstvenoj ustanovi kazaće nam zamjenica direktorice KCCG i predsjednica Ljekarske komore dr Žanka Cerović i medicinski direktor KCCG dr Zoran Terzić.

- Koji su jasni naučni stavovi Svjeteske zdravstvene organizacije kada je riječ o virusu korona, kao i o novim varijantama virusa, prije svega omikronu i koliko je zaista opasan, kazaće nam šefica šefica SZO kancelarije u Crnoj Gori dr sc. med. Mina Brajović.

- Kada će 42 hiljade doza Moderna vakcine koje su donacija slovenačke vlade biti registrovane i moći da se koriste, kao i do kada je njihov rok trajanja ali i ostalih vakcina u Crnoj Gori, kazaće nam zamjenica direktora Instituta za ljekove i medicinska sredstva dr sc. Med. Snežana Mugoša.

- O početku drugog polugođa, stanja u prosvjeti, mogućem najavljivanom štrajku prosvjetara razgovaramo sa predsjednikom Sindikata prosvjete Radomirom Božovićem.

- Jesmo li i dalje i koliko bezbjedni od pojave afričke kuge? Razgovaramo sa načelnicom Odsjeka za zdravlje i dobrobit životinja u Upravi za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Mevlidom Hrapović.

- Naša Vanja Rakonjac uživo izvještava iz Plava i Gusinja. Sznaćemo kako se održavaju putevi u tim opštinama, a ujedno i kako generalno funkcioniše Opština Gusinje. Naša Tea Babić izvještavaće iz Podgorice. Kao i svakog ponedjeljka imaćemo izvještaje iz Hitne pomoći i Zavoda za transfuziju krvi, a sa psihološkinjom Milicom Pušonjić razgovaraće o psihološkim aspektima i daljem uticaju pandemije na školarce.

 

Urednici i voditelji emisije: Jovana Stanišić i Boris Šarančić
Urednik Jutarnjeg programa: Aleksandar Mirković
e-mail: jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније