Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Z.J. [ Tanjug ]

03. 09. 2024. 12:16 >> 12:19
Čitaj mi:

SIJARTO

Članice EU da iskažu jasnu podršku evrointegraciji Zapadnog Balkana

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto izjavio je na Bledskom strateškom forumu u ponedjeljak da je krajnje vrijeme da članice EU iskažu jasnu podršku evrointegraciji Zapadnog Balkana, uključujući Srbiju.

Sijarto je poslije  sastanka sa srpskom ministarkom za evropske integracije Tanjom Miščević rekao da EU ne može biti cjelovita, snažnija ili otpornija na krize ukoliko ne integriše zemlje Zapadnog Balkana, dodajući da je Srbija “očigledno ključna zemlja regiona”, prenijela je agencija MTI.

“Ja vjerujem da je krajnje vrijeme da naši prijatelji iz zapadne i sjeverne Evrope takođe priznaju da bi bilo znatno teže, a vjerovatno i nemoguće, garantovati stabilnost Zapadnog Balkana, bez Srbije”, upozorio je Sijarto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније