Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ Beta ]

22. 08. 2024. 10:44 >> 10:45
13

Miroslav Aleksić

"Nedostaju Amfilohije i Atanasije, da se današnje vladike ugledaju na njih"

Predsjednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je danas da Srbiji nedostaju mitropolit crnogorski-primorski Amfilohije i episkop zahumsko-hercegovački Atanasije, koji su bili poznati kao veliki kritičari predsjednika države Aleksandra Vučića.

"Danas mnoge vladike Srpske pravoslavne crkve (SPC) treba da se ugledaju na njih i njihovu hrabrost da stanu uz narod, jer Crkva je za narod na ovim prostorima vjekovima bila od velikog značaja u najtežim momentima", poručio je Aleksić za nedjeljnik Radar.

Kako je naveo, već dvanaest godina iz dana u dan građani žive sve lošije i lošije, što je, kaže, strategija Vučića od početka - da stvori društvo kojim je lako upravljati, siromašno i uplašeno.

"Vučić je sada u najgoroj fazi, opijen moći i ne može da racionalno prosuđuje. I Slobodan Milošević je najproblematičnije odluke počeo da donosi u poslednjim godinama svoje vladavine", ocijenio je Aleksić, prenijela je NPS.

On je istakao da partije nisu organizatori trenutnih protesta protiv eksploatacije litijuma, ali ih NPS podržava kao i sve partije koje su protiv rudarenja litijuma.

"Ulog je veliki, riječ je o najvećim protestima na ovim prostorima. Verujem da će od jeseni biti još masovniji", istakao je Aleksić.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније