Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

20. 08. 2024. 11:11 >> 12:01
1
Čitaj mi:

ĐURIĆ TVRDI

Dvije ambasade Srbije dobile prijetnje da će biti meta terorističkog napada

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić izjavio je danas da su ambasade Srbije u dva glavna grada velikih evropskih država u prethodna 24 sata dobile prijetnje da će biti meta terorističkih napada.

On je gostujući na televiziji Pink kazao da, prema preliminarnim informacijama, te prijetnje dolaze iz "ekstremnih separatističkih krugova dijela dijaspore sa Kosova, odnosno od lica albanske nacionalnosti".

"U saradnji sa drugim evropskim bezbjednosnim organima radi se na tome da se ove prijetnje preduprijede i otklone, ali ovo napominjem zbog toga što neko iz Prištine već godinama sistematski radi na stvaranju klime u kojoj je napad na sve što je srpsko prihvatljivo", rekao je Đurić.

Ministar spoljnih poslova kazao je da su od jutros povećane mere bezbjednosti diplomatsko-konzularnih predstavništava u Evropi.

"Identifikovan je najmanje jedan počinilac ovih prijetnji", rekao je Đurić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније