Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ N1 ]

14. 08. 2024. 09:20 >> 09:20
10
Čitaj mi:

PREMIJER SRBIJE

"U Vladi različiti stavovi o projektu Jadar, ne isključujem nijednu opciju"

Premijer Miloš Vučević izjavio je da se u Vladi Srbije čuju različiti stavovi o projektu Jadar, navodeći da ne bilo fer da kaže o kojim je ministrima riječ, kao i da "ne može da isključi nijednu opciju".

„Ne misle svi uvijek isto, nije ni normalno da svi misle isto, posebno kad imamo ovako osjetljivo pitanje. Sa punom sigurnošću mogu da kažem nećemo nikakvu odluku donositi preko noći, poneseni možda nekim emocijama i trenutnom atmosferom, već racionalanim pristupom“, rekao je Vučević za RTS, na konstataciju kako neki mediji javljaju da je vlada spremna da ukine projekat Jadar.

On je naveo da se ni jedna odluka neće donijeti, „a da se prethodno ne razgovara sa predsjednikom države Aleksandrom Vučićem“, naglasivši da je juče ujutru imao „težak razgovor sa njim“, gdje su „sagledavali cijelu situaciju iz različitih uglova“.

"Ja ne mogu da isključim nijednu opciju. Mi ćemo procijenjivati šta je u najboljem interesu Srbije, njenih građana. Ali neće biti donijeto ništa preko noći. Ovo je isuviše veliko pitanje i velika šansa za Srbiju, ali ta šansa ne može da dovede do zastoja u napretku Srbije, ne možemo da idemo u bilo šta što može da rasturi državu, već moramo da imamo stabilizaciju države i dalji razvoj“, rekao je Vučević.

Podsjećamo prethodnih dana u više gradova Srbije organizovani su protesti građana protiv projekta Jadar, odnosno ekspolatacije litijuma i kompanije Rio tinto.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније