Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

09. 08. 2024. 08:39 >> 08:38
Čitaj mi:

Kosovsko MSP

Beograd dozvolio da se tijelo Fatona Hajrizija prenese na Kosovo

Srpske vlasti dale su dozvolu da se tijelo Fatona Hajrizija preuzme i transportuje na Kosovo, potvrdili su iz kosovskog Ministarstva spoljnih poslova.

Navode da Adrijanit Koci, advokat porodice Hajrizi, uz pomoć šefa Kancelarije za vezu sa Beogradom, Jetišom Jašarijem, obavlja neophodne procedure kako bi tijelo bilo transportovano, navodi KoSSev.

Sa druge strane, dodaju da će obavijestiti javnost o daljim procedurama u vezi sa identifikacijom.

Ipak, neposredno prije oglašavanja kosovske vlade, prištinska Koha izvijestila je, pozivajući se na svoje izvore, da je potvrđeno da je osoba koja je ubijena sredinom jula u Loznici Faton Hajrizi i to analizom uzorka uzetog od njegove majke.

Podsjetimo, Hajrizi je ubijen 19. juna u Loznici nakon što je usmrtio jednog, a ranio drugog policijskog službenika, te potom pobjegao sa lica mjesta.

Ubijen je od strane pripadnika MUP-a Srbije nakon kraće potrage.

Ova osoba, inače osuđenik na Kosovu za ubistvo ruskog vojnika, pljačku i ranjavanje policajaca, početkom jula je pobjegla iz zatvora u Smrekovnici. Hajrizi je inače iz zatvora bježao devet puta.

Njegovo bjekstvo je prvobitno zaokupilo pažnju javnosti na Kosovu, jer je Hajrizi, iako recidivista i optužen za teška krivična djela, već bio svojevrsna medijski poznata ličnost, kroz brojne intervjue koje je godinama davao za kosovske medije; da bi šira srpska i regionalna javnost za njega saznala nakon ubistva policajca kod Loznice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније