Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ N1/KoSSev ]

22. 07. 2024. 21:12 >> 21:12
Čitaj mi:

ubica srpskog policajca

Srbija poslala otiske, Priština potvrdila da pripadaju Fatonu Hajriziju

Otisci koje su nadležni srpski policijski organi uzeli u istrazi ubistva srpskog policajca Nikole Krsmanovića, odnosno potrage a potom i likvidacije Fatona Hajrizija, poklapaju se sa otiscima koje su imali i prištinski organi.

Identitet ubijenog Fatona Hajrizija potvrdilo je kosovsko ministarstvo spoljnih poslova.

Oni su saopštili i da su srpski organi danas poslali otiske prstiju koji su stigli u Prištinu, gdje su ubrzo i verifikovani.

Nije navedeno na koji način je saradnja ostvarena, odnosno, da li je išla posredno preko Eulex-a, a kakva je do sada bila procedura.

„U vezi sa navodnim slučajem Srbije o ubistvu kosovskog državljanina u Srbiji, obavještavamo javnost da smo upravo obaviješteni od strane Uprave za međunarodnu policijsku saradnju – ILECU Policije Kosova da su srpske vlasti 22.07.2018. poslale otiske prstiju lica i isti tragovi, zajedno sa otiscima državljanina Kosova, Fatona Hajrizija, prosleđeni su Kosovskoj agenciji za forenziku, gdje je nakon upoređivanja od strane AKF-a, ILECU prihvatio odgovore da ovi tragovi pripadaju građaninu koji je prijavljen kao ubijen, Faton Hairizi“, navelo je ministarstvo.

Oni ipak ostavljaju, kako navode, rezervu:

„Zalažući se za mišljenje da se sve ove vijesti iz Srbije tretiraju sa rezervom do njihove potpune potvrde, Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore će vas obavještavati kada budu dostupne nove informacije o ovom slučaju“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније