Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

24. 07. 2024. 14:52 >> 14:52
Čitaj mi:

PRIŠTINA SAOPŠTILA

"Imovinom Milana Radoičića upravljaće Kosovska policija"

Vlada Kosova usvojila je na današnjoj sjednici izmjene i dopune Administrativnog uputstva koje omogućavaju da oduzetu imovinu javne institucije ili državni organi koriste bez javnog nadmetanja.

Kako je izjavila ministarka pravde Kosova Aljbuljen Hadžiu imovina bivšeg "vođe terorista" Milana Radoičića, sada je pod upravom Ministarstva pravde, odnosno Agencije za upravljanje oduzetom ili konfiskovanom imovinom.

Dodala je da će njom od sada upravljati Kosovska policija.

Premijer Aljbin Kurti je rekao da se imovina koja je već zaplijenjena nalazi na nekim strateškim tačkama Kosova, tačnije na sjeveru.

"Ovim nacrtom uputstva regulisano je pravo Agencije za upravljanje oduzetom ili zaplijenjenom imovinom da izdaje nepokretnosti u fazi zapljene bez javne licitacije, na zahtjev javnih ustanova ili državnih organa", rekao je Kurti.

Prema njegovim riječima, njihovo korišćenje od strane bezbjednosnih institucija je od nacionalnog značaja i doprinosi povećanju bezbjednosti.

Hadžiu je rekla da su promjene u administrativnom uputstvu važne, jer eliminišu dugotrajne procedure.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније