Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta/M.L.B.

29. 06. 2024. 08:07 >> 08:07
3

Ambasador SAD u Srbiji

Hil: Dijalog Beograda i Prištine u teškoj situaciji

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil ocijenio da je dijalog Beograda i Prištine trenutno u teškoj situaciji i istakao da mu je drago što je srpska strana ove nedjelje došla spremna za razgovor u Briselu.

On je naveo da je trenutno malo obeshrabren zbog toga što uprkos najavama nije došlo do susreta predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Aljbina Kurtija.

"Zaista podržavamo i nastavljamo da podržavamo proces EU i Briselski dijalog, jer smatramo da je to pravi put, zapravo i jedini pravi put", rekao je Hil za TV Blic.

Naglasio je da je potrebno uložiti stvarne napore da se postigne neki napredak jer je prošlo mnogo mjeseci tokom kojih nije viđeno mnogo dešavanja.

Američki ambasador je rekao da su ciljevi vrlo jasni i da se traži sveobuhvatna normalizacija, koja je pravno obavezujuća.

Američki amabasador je rekao i da je jedan od glavnih ciljeva SAD u Srbiji "da se uvjeri da Srbija shvati svoje interese u postizanju članstva u Evropskoj uniji".

On je ocijenio i da je Srbija bila "vrlo korisna u vezi sa Ukrajinom i vrlo korisna u UN" i da je pomagala i u drugim oblastima, posebno, kako je rekao u oblastima humanitarne pomoći.

Hil je izrazio zadovoljstvo što je u odnosima Beograda i Vašingtona napravljen napredak, ali je dodao da se može uraditi i više.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније