Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

24. 06. 2024. 18:25 >> 18:24
Čitaj mi:

Mucunski

Nova vlada S. Makedonije posvećana ubrzanju reformi za članstvo u EU

Novi ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Timčo Mucunski izjavio je danas da je nova vlada Sjeverne Makedonije posvećena ubrzanju tempa reformi koje vode što bržem članstvu zemlje u EU.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Makedonije, Mucunski je to istakao na neformalnom sastanku Savjeta EU za spoljne poslove sa partnerskim zemljama Zapadnog Balkana, u Luksemburgu.

"Čvrsto vjerujem da je proširenje EU jedan od najuspješnijih mirovnih projekata na evropskom kontinentu, koji doprinosi izgradnji otpornih društava, a jasno je da članstvo zemalja Zapadnog Balkana u Uniji predstavlja takozvano geostrateško ulaganje u mir, stabilnost i prosperitet kontinenta u cjelini", rekao je Mucunski.

U kontekstu aktuelnih svjetskih dešavanja, Mucunski je naglasio da je vojna agresija Rusije na Ukrajinu najhitniji i najveći izazov na evropskom kontinentu, ali i šire.

Ta agresija, kako je istakao, ima veliki negativan uticaj na zemlje Zapadnog Balkana, što potencijalno otvara zonu za moguću destabilizaciju ovog regiona.

"Naša zemlja ostaje pri principijelnom stavu u vezi sa Ukrajinom, koji je zauzela od prvog dana početka rata, osuđujući brutalnu agresiju Rusije i dajući nedvosmislenu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine", rekao je novi ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Sjeverne Makedonije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније