Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

13. 06. 2024. 15:50 >> 15:50
Čitaj mi:

ISTRAŽIVANJA POKAZALA

Kurtijevom pokretu pala podrška na Kosovu

Pokret Samopredjeljenje pretrpio je veliki pad podrške, pokazuje istraživanje američke organizacije "Međunarodni demokratski institut" (NDI), sprovedeno ovog mjeseca.

Mada da je i po tom istraživanju pokret premijera Kosova Aljbina Kurtija po podršci na prvom mjestu, pokazao se pad podrške od oko 14 odsto u odnosu na rezultat parlamentarnih izbora 14. februara 2021. godine, prenijela je Gazeta10.com.

Po tom istraživanju, Samoopredjeljenje bi osvojilo 36 odsto glasova da su izbori ovog mjeseca.

S druge strane, opozicione stranke Demokratska partija Kosova (PDK) i Demokratski savez Kosova (LDK), zabeležile su značajan rast: PDK bi bila druga stranka sa 26 odsto glasova, a DSK treća sa 24 odsto.

Alijansa za budućnost Kosova je takođe zabilježila rast i da su izbori ovog mjeseca dobila bi 10 odsto glasova.

NDI je američka nevladina organizacija koju podržavaju Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i druge međunarodne fondacije.

Ona redovno meri podršku političkim subjektima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније