Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ N1 ]

28. 05. 2024. 21:38 >> 21:37
Čitaj mi:

Letjeli krovovi, automobili zaglavljeni u vodi

Veliko nevrijeme pogodilo dio Hrvatske

Jako nevrijeme s grmljavinom protutnjalo je sjeverom Hrvatske, veliki pljusak pogodio je Zagreb, dok je u djelovima Karlovca padao grad.

Velika količina padavina za kratko vrijeme izazvala je poplave na brojnim putevima na području Karlovca. Poplavljeni su podvožnjak u Rakovcu i parking u Krležini.

Širom grada su se čule sirene, na terenu su hitne službe.

U podvožnjaku u Rakovcu automobila su zaglavljenih u vodi, a u više djelova grada padao je grad. Za sada još uvijek nema informacija o šteti.

Na soliteru u Rakovcu vjetar je odnio dio krova koji je bio još u izgradnji.

Karlovački vatrogasci primili su oko 20 poziva za intervencije, potvrdio je gradonačelnik Damir Mandić.

„Jaki pljuskovi sa grmljavinom, ponegdje i gradom, zahvatili su Karlovac, od 15 do 16 časova. Za samo nekoliko minuta pale su ogromne količine kiše koje su izazvale bujične poplave. Sve dežurne službe su na terenu, pripadnici Štaba civilne zaštite su u stalnoj komunikaciji i koordiniraju aktivnosti. Prema sadašnjim podacima, vatrogasci su primili oko 20 poziva za intervencije zbog poplava u prostorijama, oborenog drveća, zaglavljenih vrata“, napisao je Mandić na Fejsbuku.

Na Borlinu je grom udario u kuću o izbio je požar.

Tokom gašenja požara, došlo je do više eksplozija iz za sada nepoznatog razloga. Jedan je vatrogasac je teško povrijeđen.

„Vatrogasac je teško ozlijeđen i pripremamo njegov transport za Zagreb. Pokušali smo ga prebaciti helikopterom, ali to nije moguće zbog loših vremenskih uslova. Vatrogasac ima tešku povredu toraksa i životno je ugrožen“, rekla je za Karlovački.hr direktorica Bolnice dr. Ivana Kovačić.

52-godišnji vatrogasac u životnoj je opasnosti. Zadobio je tešku povredu toraksa nakon udara gelera u lijevu stranu grudnog koša, javlja Nova TV. Hitno je prebačen u KB Dubravu.

Provala oblaka i u Zagorju
Veliko nevrijeme pogodilo je i Zagorje. Posebno jaka kiša padala je u zabočkom kraju, gdje je cijela Kolodvorska ulica pod vodom, piše Zagorje internacional.

Nevrijeme praćeno jakom kišom, grmljavinom, gradom i vjetrom u popodnevnim satima tutnjalo je širom karlovačkog kraja. U pojedinim predjelima, poput Krnjaka, zabilježen je grad i jak vjetar.

Putevi su mokri i klizavi, a kod Oroslavja je već došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovali automobil i policijsko vozilo.

Državni hidrometeorološki zavod upalio je žuti alarm i upozorio je na grmljavinu.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније