Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Euronews.rs ]

23. 04. 2024. 13:39 >> 13:46
Čitaj mi:

EVROPSKI PARLAMENT ODOBRIO

Vizna liberalizacija za nosioce srpskih pasoša na Kosovu

Poslanici u Evropskom parlamentu izglasali su viznu liberalizaciju za nosioce srpskih pasoša na Kosovu koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije.

U EP je danas 406 poslanika glasalo za, 97 je bilo protiv, a 94 je bilo uzdržano.

Nakon glasanja u EP, posljednju riječ o ovom predlogu trebalo bi da daju ministri Savjeta EU.

Ambasadori država članica EU ranije ovog mjeseca saglasili su se sa predlogom EP i Savjeta EU o izmjenama uredbe za nosioce srpskih pasoša koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije, a kojima se vizna liberalizacija odobrava i nosiocima ovih pasoša.

Prethodno je Odbor EP za građanske slobode, pravosuđe i unutrašnje poslove (LIBE) usvojio 9. aprila nacrt izvještaja o viznoj liberalizaciji za nosioce srpskih pasoša sa Kosova, koje izdaje Koordinaciona uprava Srbije, a koji je podnio poslanik EP i izvjestilac za ukidanje tih viza Matjaž Nemec.

Tom odlukom osigurava se da cijeli region Zapadnog Balkana ima isti vizni režim za putovanja u EU, saopštio je tada EP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније