Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ RTS ]

16. 04. 2024. 11:08 >> 11:08
1

NASTAVLJENA POTRAGA ZA TIJELOM

Majka osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić saslušana u tužilaštvu

U zaječarskom tužilaštvu saslušana je S. D., majka jednog od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić. Na ispitivanju se branila ćutanjem i iskoristila svoje zakonsko pravo da ne svjedoči u ovom slučaju.

S. D. je privilegovan svjedok u slučaju istrage ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, s obzirom na to da su osumnjičeni u ovom slučaju njen sin D. D. i suprug R. D.

Ona je iskoristila svoje pravo da ne svjedoči, kaže advokat Nebojša Živanović.

U međuvremenu, policija i žandarmerija nastavljaju potragu za Dankinim tijelom. Pretražuje se teren od sela Zlot, ka selu Sumrakovac, na kojem je nekoliko deponija i rezervoara sa vodom.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta na porodičnom imanju.

Nakon 10 dana potrage i detaljnih provjera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dva 50-godišnja muškarca iz Bora, osumnjičena za ubistvo, i oni su sprovedeni u Više javno tužilaštvo u Zaječaru na saslušanje.

Riječ je o radnicima "Vodovoda", kojima je određen pritvor do 30 dana. Na teret im se stavlja krivično djelo – teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo je saopštilo da je D. D. priznao zločin, dok se J. S. branio ćutanjem.

Uhapšeni su otac i brat jednog od osumnjičenih zbog sumnje da su pomogli da se tijelo premjesti na za sada nepoznatu lokaciju. Brat osumnjičenog za ubistvo D. D. preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

U međuvremenu, direktor JP "Vodovod" u Boru podnio je ostavku iz, kako je naveo, moralnih razloga.

Komentarišući ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će predložiti Vladi da se ponovo uvede smrtna kazna za najteža krivična djela.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније