Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

11. 04. 2024. 08:14 >> 08:13
Čitaj mi:

srbija

Navršava se 25 godina od ubistva Slavka Ćuruvije (1949 - 1999)

Danas se navršava 25 godina od ubistva novinara i izdavača Slavka Ćuruvije (1949 - 1999).

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) su pozvali kolege i prijatelje Ćuruvije da u 12.00 dođu u Svetogorsku 35 u Beogradu, gdje je ubijen i da zajedno sa članovima porodice, kod spomen-obilježja, polože vijence i zapale svijeće.

U saopštenju piše da je ubistvo Ćuruvije "jedini slučaj ubistva novinara u Srbiji koji je dobio sudski epilog", ali da su, kako je navedeno, "zbog loše vođene istrage od strane tužilaštva, ubice i dalje na slobodi,dok se o nalogodavcima nikada nije vodila istraga".

Podsjetili su da je Apelacioni sud u Beogradu objavio u februaru da je preinačio prvostepenu presudu kojom su pripadnici nekadašnje Službe državne bezbjednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak bili osuđeni na kazne zatvora zbog ubistva Ćuruvije i pravosnažno ih oslobodio.

Suđenje za ubistvo Ćuruvije počelo je 2015. a prvostepeni sud je dva puta donio istu presudu - ukupno 100 godina zatvora za četvoricu okrivljenih.

Apelacioni sud ih je posljednjom presudom - oslobodio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније