Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ RTS, Beta ]

02. 03. 2024. 10:42 >> 11:55
3
Čitaj mi:

VUčić

Pritisci da priznamo Kosovo, ne podržavamo RS i uvedemo sankcije Rusiji

Predsjednik Aleksandar Vučić kaže u obraćanju javnosti da se od Srbije očekuju tri stvari - priznanje samoproglašene nezavisnosti Kosova i odricanje od podrške Republici Srpskoj, uvođenje sankcija Rusiji i zauzimanje antikineskog stava, a treća je uspostavljanje "marionetskog režima" u Srbiji.

Vučić je u direktnom prenosu izjavio da Zapad od Srbije očekuje da de fakto ili de jure prizna nezavisnost Kosova i da će pritisci na Srbiju biti sve veći.

"Oni takođe, u podtekstu, očekuju da se odreknemo od Republike Srbije, uvedemo sankcije Rusiji i zauzmemo antikineski stav", rekao je Vučić u obraćanju iz Predsjedništva Srbije.

Rekao je da je Srbija nezavisna zemlja i da to nije moderno u današnoj Evropi, tako da žele da u njoj bude "marionteski režim kakav je bio do 2012. godine".

Takođe je naveo da Priština neće promijeniti svoj stav o zabrani dinara, tako da će Srbija morati da se snalazi kako bi davala plate i penzije Srbima na Kosovu.

Vučić je pozvao Vladu da analizira preporuke ODIHR-a u vezi sa održanim izborima i da odmah krene u realizaciju. 

Izjavio je da je rukovodstvu Srpske napredne stranke savjetovao da se ide na nove izbore u Beogradu, da se ne bi ponovio, kako je rekao, lopovluk iz 2008. godine.

Vučić je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je juče razgovarao sa predsjednikom SNS-a Milošem Vučevićem, Anom Brnabić i Aleksadnrom Šapićem i da im je savjetovao da razmotre da se u Beogradu ide na nove izbore.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније