Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ R.B. ]

16. 12. 2023. 19:03 >> 19:07
Čitaj mi:

IDENTIFIKOVANI 13-GODIŠNJACI

Srbija: Dvojica dječaka osumnjičena za lažne dojave o bombama

Srpska policija identifikovala je i pronašla dvojicu trinaestogodišnjaka za koje se sumnja da su elektronskom poštom slali poruke prijeteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama u Srbiji o navodno postavljenim eksplozivnim napravama.

Kako prenosi RTS, s obzirom na to da dječaci nijesu krivično odgovorni, majka jednog od njih je uhapšena, dok će protiv majke drugog djeteta biti podnijeta krivična prijava.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je da su njihovi službenici, na osnovu podataka dobijenih od Eurodžasta i međunarodnom operativnom policijskom saradnjom, identifikovali i pronašli dvojicu trinaestogodišnjaka.

Oni se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu, putem elektronske pošte, koristeći servise anonimnosti, učestvovali u slanju prijetećih poruka obrazovnim i drugim institucijama o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, čime su ugrozili bezbjednost većeg broja djece i građana u Srbiji.

Kako su kazali iz MUP-a, s obzirom na to da su izvršioci djeca i da nijesu krivično odgovorna, policija je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično djelo zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica, uhapsila A.B.S. (1981), majku jednog od dječaka, kojoj je određeno zadržavanje do 48 sati.

Navodi se da će protiv tridesetosmogodišnje majke drugog dječaka, zbog sumnje da je izvršila isto krivično djelo, biti podnijeta krivična prijava u redovnom postupku.

Dodaje se da jedan od dječaka pohađa Osnovnu školu „20. oktobar“ u Novom Beogradu, koja je u prethodnom periodu dobila najveći broj prijetećih mejlova, a samo on je, kako se sumnja, poslao više od 80 mejlova svojoj i drugim školama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније