Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ M.L.B./HRT.hr ]

09. 11. 2023. 09:02 >> 09:03

ISPITIVANjA U TOKU

Hrvatska: 14 slučajeva mogućeg trovanja gaziranim pićima

U Hrvatskoj je zabilježeno 14 sumnjivih slučajeva mogućeg trovanja gaziranim pićima - u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Slunju i Varaždinu. Četiri su osobe hospitalizovane.

Kako prenosi HRT prema prvim rezultatima analize, u sumnjivim uzorcima nije pronađeno ništa.

Željko Krznarić, načelnik Zavoda za gastroenterologiju i hepatologiju KBC-a Zagreb, rekao je kako je jučerašnji dan prošao mirno.

“Javilo se 11 građana koji su navodili sumnju koju bi mogli povezati sa bezalkoholnim pićem, no nijedan nije zahtijevao ozbiljniju obradu. Ukupno bi to u KBC-u bilo 18 ljudi koji su se javili, niko od njih nije hospitaliziran. U prvom danu dvoje bolesnika je imalo blaže crvenilo u usnoj šupljini i jednjaku, ali su otpušteni kući”, rekao je Krznarić.

U Crnoj Gori nema spornih pića kompanije "Coca- Cola" koja se pune u Austriji, potvrdio je juče Portalu RTCG direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimir Đaković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније