Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ Beta/N1 ]

09. 10. 2023. 16:28 >> 16:28

MINISTARSTVO SPOLjNIH POSLOVA

Izrael napustilo 20 državljana S.Makedonije, više od 100 se prijavilo za evakuaciju

Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Makedonije saopštilo je da je Izrael različitim transportnim kanalima juče napustilo 20 makedonskih državljana, dok je broj prijavljenih koji žele da odu premašio 100.

„U ovom trenutku, većina tih građana nalazi se na lokacijama koje se smatraju bezbjednim, a njih dvadesetak već ima obezbijeđene karte za neke od komercijalnih redovnih ili čarter letova koji su dostupni“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se nekoliko makedonskih građana prijavilo iz djelova Izraela koji su pogođeni nasilnim akcijama i ističe da se aktivno radi na obezbjeđivanju njihovog prebacivanja na bezbjednu lokaciju, odakle bi mogli da budu poslati kući.

„Kako smo ranije objavili, prema procjenama Kriznog štaba, na teritoriji Izraela i ugroženim područjima boravi između 100 i 200 naših državljana, od kojih je više od polovine precizno mapirano i sa njima se održava redovan kontakt“, piše u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Sjeverne Makedonije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније