Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta/M.L.B. ]

16. 09. 2023. 21:32 >> 21:35

OKUPLjANjE I NAREDNE SEDMICE

Završen protest Srbija protiv nasilja

Protest "Srbija protiv nasilja" završen je večeras ispred zgrade RTS-a, uz najavu okupljanja i iduće sedmice.

Kako javlja reporter agencije Beta, prethodno su okupljeni zvižducima i duvanjem u trube izrazili nezadovoljstvo radom Javnog servisa Srbije, a na pomen imena direktora i glavnog i odgovornog urednika Dragana Bujoševića i Nenada Lj. Stefanovića i gromoglasno zviždali.

Po redu 20. protest "Srbija protiv nasilja" počeo je na platou ispred Skupštine Srbije, odakle su okupljeni u koloni došli do zgrade RTS-a u Takovskoj ulici, jer su nezadovoljni radom javnog servisa.

Okupljeni ispred zgrade RTS-a zatražili su da, kako navode, RTS “istinito i blagovremeno informiše“.

“Tražimo da RTS bude javni servis, naš servis, da nas istinito i blagovremeno informiše, da se čuju različita mišljenja, da ne bude propagandno glasilo SNS i Aleksandra Vučića“, rekao je moderator skupa Smiljan Banjac.

Ispred zgrade RTS-a obratili su se i pjesnik i ekološki aktivista Jevđenije Julijan Dimitrijević i fotograf Dragoljub Zumurović, koji su govorili o problemima sa uništavanjem životne sredine, kao i o nasilju koje se, prema riječima Zumurovića, dešava svaki dan.

Kao primjer "nasilja na svim mjestima" naveo je napad na Predraga Voštinića iz Lokalnog fronta, paljenje kuće novinaru Milanu Jovanoviću, ali i nasilje u Skupštini Srbije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније