Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RSE ]

24. 07. 2023. 15:07 >> 15:08

BIVŠI MINISTAR SRBIJE

Rade Basta u Vašingtonu sa senatorom Mendezom

Smijenjeni ministar privrede Vlade Srbije i predsjednik pokreta "Evropski put" Rade Basta sastao se u Vašingtonu sa senatorom Bobom Menendezom iz redova američkih demokrata. Basta, koji se kao ministar u Vladi Srbije zalagao za uvođenje sankcija Rusiji, poručio je da je Srbiji "mjesto u Evropskoj uniji i da pripada porodici zapadnih zemalja".

On je, kako je saopštio njegov pokret, izjavio da rat u Ukrajini još jednom pokazuje da "Rusija i Srbija ne dijele iste vrijednosti i da je potrebno da se srpska strana jasno distancira".

"Jedan od osnovnih moralnih i državnih načina za distanciranje od agresivnog ponašanja zvanične Moskve je uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji", poručio je Basta.

Basta je smijenjen 11. jula u Skupštini Srbije. Kao ministar privrede odnedavno se zalagao za uvođenje sankcija Rusiji.

Srbija je jedna od rijetkih evropskih zemalja koja nije uvela sankcije Rusiji zbog agresije na Ukrajinu. Istovremeno, Srbija je podržala teritorijalni integritet Ukrajine i podržala je nekoliko rezolucija Ujedinjenih nacija kojima se osuđuje ruska agresija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније