Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ RSE ]

01. 06. 2023. 20:17 >> 20:17

PREDSJEDNICA KOSOVA

Osmani potvrdila da su Makron i Šolc tražili nove izbore na sjeveru Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani potvrdila je da su francuski predsjednik Emanuel Makron i njemački kancelar Olaf Šolc zatražili održavanje novih izbora u četiri opštine na sjeveru Zvečan, Leposavić, Zubin Potok i Sjeverna Mitrovica.

"Rekla sam mu da smo spremni da razmotrimo tu mogućnost", rekla je Osmani.

Osmani je rekla i kako je evropskim liderima rekla da zakonske procedure omogućavaju održavanje izbora.

"Informisala sam ih da naša zakonska regulativa dopušta tu mogućnost i spremni smo je razmotriti na temelju Zakona o izborima Kosova", rekla je Osmani.

Najavila je i da je Kosovo izrazilo spremnost da se izbori održe u slučaju da Srbi sa sjevera Kosova potpišu peticiju koja omogućava raspisivanje novih izbora.

"To znači da Srbi sa sjevera, odnosno oko 20 posto njih koji su na biračkom popisu, mogu potpisati peticiju i njome pokrenuti proces novih izbora. Mi smo spremni poštovati zakon", izjavila je Osmani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније