Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

М.М. [ RTS ]

27. 05. 2023. 15:09 >> 15:10
1

SJEDNICA U KRAGUJEVCU

Vučević novi predsjednik SNS-a; "Ostajemo motor razvoja Srbije"

Na sjednici Skupštine Srpske napredne stranke u Kragujevcu, a na predlog Aleksandra Vučića, Miloš Vučević je izabran za novog lidera partije. Nakon izbora, Vučević je rekao da se politika SNS-a neće mijenjati i da će i dalje biti motor razvoja Srbije.

Vučević je zahvalio dosadašnjem predsjedniku stranke Aleksandru Vučiću na, kako je rekao, 11 godina sjajnog vođenja stranke i borbe za Srbiju i SNS kao motor razvoja Srbije.

"Kod nas ovo nije nikakav diskontinuitet, već je jedinstvena priča, otvaranje novog poglavlje u našoj knjizi. Naša politika se neće mijenjati, ostajemo stranka motor razvoja naše otadžbine, ali i stranka koja njeguje i čuva tradicionalne vrijednosti srpskog naroda, svih građana Srbije, koja će se politički zalagati za očuvanje KiM u sastavu Srbije, koja će voditi računa o interesima srpske zajednice gdje god da žive, prije svega na prostoru bivše Jugoslavije i stranka koja će biti najpouzdaniji partner predsjedniku Vučiću", rekao je Vučević, prenosi RTS.

Ranije je Vučić izjavio na vanrednoj sjednici Skupštine SNS-a u Kragujevcu da će druga tačka dnevnog reda biti izbor novog predsjednika SNS-a. Vučić je rekao da će prva tačka biti razmatranje aktuelne političke situacije i političko djelovanje SNS-a u budućnosti, a treća tačka razno. Poručio je da SNS nikada neće napustiti, da je ponosan što je sve ove godine vodio, kako je istakao, najbolju stranku.

Naglasio je da u trenutku kada se on nalazi na mjestu na kome je bio i Tomislav Nikolić koji mu je predavao palicu stranke, da ne može da iskaže koliko je ponosan što je vodio najbolju stranku u zemlji.

"Znam koliko voli stranku", rekao je Vučić za Vučevića i naglasio da ga zna kao čovjeka odanog SNS-u, iz dobre porodice, ali i posvećenog ideji samostalne, nezavisne i prosperitetne Srbije.

"Vjerujem da će uz našu podršku moći da da još više", rekao je on.

"Hvala vam za ovih 11 godina najponosniji sam što sam vodio SNS, sve vas mnogo volim", rekao je Vučić koji je ispraćen uz gromoglasan aplauz.

Predsjednik Srpske napredne stranke je u hali “Jezero“ u Kragujevcu rekao da su prisutna 3.792 delegata i da postoji kvorum, a da najveći dio delegata sa KiM ne prisustvuje zbog situacije u pokrajini gdje imaju važne sastanke od 10 i 11 sati, nakon čega će izaći će sa svojim zahtjevima prema rukvodstvu Srbije i međunarodnoj zajednici.

“Vjerujem da ćemo tokom skupštine SNS-a dobiti njihove odluke, rekao je Vučić.

Naveo je da će u tački razno pokazati kako će ići dalje konstituisanje organa stranke, pošto u tome mora da ima ulogu i novoizabrani predsjednik stranke.

"I to ostavljam sljedećem predsjedniku stranke", dodao je Vučić.

Prije početka sednice skupštine SNS-a, Vučić je ispred hale rekao stranačkim kolegama da "nepristojni nikada neće pobijediti pristojne".

"Gori ne mogu da pobijede i nikada ne može neznanje da pobijedi znanje i nerad ne može da pobijedi rad i zato vas molim da nastavite da radite sa ogromnom energijom", poručio je Vučić.

Juče je tokom skupa "Srbija nade“ Vučić rekao da će se danas birati novo rukovodstvo i da on više neće biti predsjednik stranke.

"Ovo je posljednje veče u kome vam se obraćam kao predsjednik SNS-a, neko drugi će preuzeti moju, vašu, našu SNS, čiji ću član ostati i vjerni i odani član biti. Ali ću biti predsjednik svih građana Srbije, a ne predsjednik političke partije", rekao je Vučić.

Najavio je da će zamoliti SNS da bude stožer novog Pokreta za državu.

"Divni ljudi od sjutra će preuzeti rukovođenje našom partijom, to je jedna od stvari. Ali već za Vidovdan, upravo zbog krize u kojoj se nalazimo, a zamoliću SNS da bude stožer svega toga, krećemo u formiranje Pokreta za narod i državu da bismo imali bazu, oslonac i osnovu da sačuvamo našu zemlju u naredne dvije, tri krizne godine koje su odlučujuće za budućnost Srbije. Ja znam da to bez SNS-a ne može", poručio je Vučić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније