Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Т.Г. [ Beta ]

26. 05. 2023. 21:00 >> 21:03
6

POVODOM TENZIJA NA KOSOVU

Osmani: Postupanje policije legitimno

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani ocijenila je danas da je postupanje policije Kosova u obezbjeđivanju pristupa novih gradonačelnika opštinama na sjeveru Kosova bilo legitimno.

Odgovarajući na tvit američkog ambasadora Džefrija Honevira i na izjave američkih zvaničnika koji su osudili akcije vlasti na Kosovu i zatražili da hitno budu obustavljene, Osmani je ocijenila da je suverenitet i teritorijalni integritet Kosova nepovrjediv, neotuđiv i nedjeljiv, i da je zaštićen svim sredstvima definisanim zakonom i članom 2. Ustava Kosova.

"Postupanje Kosovske policije protiv nelegalnih struktura i Vučićeve zločinačke bande su legitimne, u ispunjavanju svojih ustavnih dužnosti i u odbrani svih građana, bez razlike. Stabilnost, dugovječnost i uspjeh ovih akcija zavise i od koordinacije sa saveznicima koji su bili i ostali garant našeg suvereniteta i nezavisnosti. Zajedno smo uvijek jači", zaključila je Osmani.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније