Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ Beta ]

12. 03. 2023. 22:30   >>  22:29 4

DODIK

"Imovina pripada RS, to neće zaustaviti ni Stejt department"

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska učiniti sve da vrati svu imovinu u svoju nadležnost novim zakonom o nepokretnoj imovini.

"Nikakvi ultimatumi ni ucjene neće nas pokolebati da odbranimo ono što je nacionalni interes RS i zato smo spremni i da izađemo iz BiH ako nam pokušaju oteti imovinu", objavio je Dodik na Instagramu.

On je rekao da "pitanje imovine predstavlja crvenu liniju preko koje Republika Srpska neće ići".

Dodik, koji je i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), istakao je da je zajedno s koalicionim partnerima protekle sedmice osudio stavove američke ambasade u BiH, kao i da su ocijenili da je riječ "o ratnom huškanju koje ima podršku, a odaslano je putem predstavnika Islamske zajednice (IZ) u BiH".

Prema njegovim riječima, "BiH nije nadređena Republici Srpskoj, a Amerikanci žele da naprave upravo to".

"Niti je BiH država niti će ikada biti, niti će ikada ovladati ovom imovinom. Ova imovina pripada Republici Srpskoj, to neće zaustaviti ni Stejt Department", rekao je Dodik.

Dodik je licemjernim ocijenio saopštenje američke ambasade u BiH, u kojem nedemokratskim ocjenjuju najavljeni Zakon o nevladinim organizacijama koje RS planira proglasiti "stranim agentima".

Povodom izmjena Krivičnog zakona RS, kojim će se kleveta tretirati kao krivično djelo za koje su predviđene drakonske novčane kazne, on je kazao da taj zakon nije usmjeren protiv bilo kog novinara, dodavši da je neophodno da se o ovom zakonu sprovede javna rasprava.

Dodik je još naveo da je na sastanku sa koalicionim partnerima protekle sedmice još jednom "potvrđena odlučnost za odbranu interesa RS i izražena spremnost da se zajednički odupru svakom pokušaju centralizacije BiH, po bilo kojem osnovu".

"Na sva pitanja imamo jasne odgovore koji imaju cilj da se poboljša život ljudi u RS i zaštite njihova prava", zaključio je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније